Liisa

Olen taustakoulutukseltani kauppatieteiden maisteri (1973) ja oikeustieteen tohtori (1999). Vyöhyketerapeutiksi (MVT) valmistuin 2005 ja Uniohjaajaksi ® 2009.

Pääasiallisen työurani olen tehnyt rahoitusmarkkinoiden valvontaan liittyvissä esimies- ja johtotehtävissä Suomen Pankissa sekä sen yhteydessä toimivassa Finanssivalvonnassa.

Vuodesta 2010 olen työskennellyt ammatinharjoittajana. Olen järjestänyt itsetuntemuskursseja, opettanut analyyttisen psykologian perusteita sekä unien käyttöä psyykkisen kasvun ja itsetuntemuksen välineenä.  Olen myös ohjannut sandplay- (hiekkakuva-) työskentelyä aikuisten ja lasten kanssa. Psykologiaa olen opiskellut Helsingin avoimessa yliopistossa sekä analyyttisen psykologian perusteita ja metodologiaa jungilaisen psykoanalyytikon Lars Ehnbergin johdolla.

Vuoden 2015 alussa aloitin psykoanalyytikon opinnot Kööpenhaminan C.G. Jung Instituutissa. Koulutukseemme kuuluu henkilökohtaista analyysiä 300 tuntia, mistä minulla on suoritettuna yli 3/4 osaa. Olen tällä hetkellä seniorikandidaatti ja otan vastaan terapia-asiakkaita. Koulutuksen aikainen terapiatyö on työnohjattua ja hinnaltaan edullisempaa kuin valmistuneilla analyytikoilla.

Se, joka oppii elämään avuttomuutensa kanssa, on oppinut paljon. Tämä johtaa siihen, että osaamme arvostaa pieniäkin asioita ja tunnemme omat rajamme. Ja juuri tätä oppia tarvitsemme noustaksemme korkeammalle tasolle.

C.G. Jung The Red Book